Home   Centre d’Arts   Dibuix i Pintura

Dibuix i Pintura

Les classes de dibuix i pintura poden ser individuals o col·lectives. La nostra mestra Carme Catalan us farà un recorregut per les tècniques més rellevants per a treballar les vostres habilitats com artistes.

TÈCNIQUES DE DIBUIX
Poden ser seques o humides:

Llapis de grafit: El llapis és una barreja de grafit i argila tancat en un cilindre o prisma de fusta. La seva duresa dependrà de la quantitat d’argila que contingui la barreja. Aprendrem a treure-li el màxim partit per a aconseguir realitzar un dibuix ben confeccionat i ombrejat.

Carbonet: És l’instrument més típic pel dibuix. Està elaborat a partir del carbó de les branques d’eucaliptus o salze. Aquest deixa un traçat gris mate i es fa servir per a fer un difuminat, traçades, crear efectes de llum, fixar i fer “Frotagge”.

Llapis de colors i aquarel·lables: Tenen al centre la cera amb els pigments i d’altres additius. Si el traçat ha és suau i uniforme, el resultat serà un dibuix de gran ressistència. Es tracta d’una tècnica molt neta amb moltes possibilitats expressives.

Retoladors: Es tracta d’un dipòsit carregat de tinta amb un feltre a la punta que la va deixant anar. Permet fer traçades de gran intensitat, i de diferents gruixos. També es poden fer servir per a cubrir grans superficies amb tons homogenis, i per a fer superposició de traçades.

Tinta, ploma i pinzell: La tinta xinesa i les tintes de colors tenen grans avantatges, encara que són una mica difícils de fer servir. S’assequen molt ràpid, són resistents a l’aigua i al sol, i es poden fer servir en una gran quantitat de papers diferents. S’apliquen mitjançant plomes o pinzells.

dibuixipintura1

TÈCNIQUES DE PINTURA
Les classifiquem en: a l’aigua, sòlides en sec, olioses i mixtes.

Aquarel·la: Poden comprar-se seques o en tub. S’aplica mitjançant aiguades i per superposició des de colors més clars a més foscos, respectant el blanc del paper. Es caracteritza per ser molt versàtil aconseguint fer composicions subtils, amb transperència, brillantor i delicadesa.

Tèmperes: Es caracteritzen per la seva capacitat de cobrir i per la seva opacitat. Són colors més brillants que els de les aquarel·les i es sequen ràpidament. Poden comprar-se en pastilles, tubs o pots; i són el material ideal per a iniciar-se en la pintura humida.

Ceres: Es caracteritzen per la blancor del seu traçat. Aconseguim colors brillants i vigorosos i no requereixen un acabat rigorós.

Pastel: Estàn composats per un pigment de guix de duresa variable. Es poden aconseguir en llapis i en barres. Una vegada acabada l’obra s’ha de pulveritzar amb un fixador per a garantir-ne la durabilitat.

Acrílics: Serveixen per imitar els efectes que s’aconsegueixen amb els olis i les aquarel·les. Es fan servir tant amb tècniques transparents que van del clar al obscur, com en opaques que van de l’obscur al clar. Es poden aplicar sobre qualsevol superficie, es poden pulveritzar, raspar o modelar, i fins i tot, donar-los textura.

Olis: S’assequen molt lentament, però són molt opaques i versàtils. Es poden aplicar amb pinzell, espàtules i d’altres estris, en funció de l’efecte que es vulgui aconseguir. Normalment es fan servir sobre tela o llenç.

dibuixipintura2

La classe pot ser individual o col·lectiva amb un màxim de 12 alumnes i té una durada d’1h. setmanal.

PREU: 35€/mes