Home   Noticies   Com es registra un grup de música

Com es registra un grup de música

Què cal fer per a registrar un grup musical? Abans de llançar-nos a la babalà a registrar el nostre grup, parem-nos a pensar: som els primers en pensar aquest nom? No sabem si algú ha tingut la mateixa idea que nosaltres, per això, hem d’assegurar-nos que el nom que hem pensat per al nostre grup de música no estigui ja sent utilitzat per qualsevol altra persona o grup. Per això, hem d’entrar a la pàgina de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (www.oepm.es) on podrem buscar totes les marques registrades en el localitzador de marques.

fotocomb

Què és una marca? Bé, una marca és un títol que concedeix el dret exclusiu a la utilització d’un signe per a la identificació d’un producte o un servei al mercat, textualment, que poden ser les paraules o combinacions de paraules, imatges, figures, símbols, etc.. Per tenir l’exclusivitat al nostre país, necessitarem registrar el nostre nom com una marca nacional. Buscant a la pàgina de la OEPM en el cercador de marques, veurem que està la classe que engloba a grups de música, és la classe 41 que englobaria tot el que són serveis per entretenir i divertir.

Hi ha els qui utilitzen tot el tema de “merchandising” per promocionar als seguidors o “fans” amb el tema samarretes, gorres, etc. Aquest apartat ja entraria en la classe 25 que comprèn tot el que són peces de vestir, però això és un altre tema. Entrant en matèria, el més aconsellable és realitzar un informe previ de preu variable en la OEPM, que versarà sobre prohibicions absolutes i marques ja inscrites en el registre. Una altra opció és realitzar una cerca gratuïta en l’apartat localitzador de marques.

Després d’això haurem de fer la sol·licitud d’inscripció emplenant els documents que hi ha a la pàgina, haurem de buscar els formularis adequats en la modalitat de Marques dins de l’apartat de Formularis. En aquest apartat trobarem el formulari a emplenar. Junt al formulari veurem que cal pagar unes taxes de sol·licitud de registre que ascendeixen a 142,62€. Una vegada sol·licitats i completats tots aquests documents, hem d’esperar uns mesos, com a màxim 12 segons la llei.

Encara que no és obligatori, els avantatges de registrar el nom és que dóna dret legítim a utilitzar-ho en tràfic econòmic, que no la utilitzin terceres persones sense permís, entre d’altres.

Busca un nom original per al teu grup i registra-ho perquè estigui legalment protegit.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Comments are closed.