Home   Noticies   Els beneficis del cant a “Els Matins de TV3”

Els beneficis del cant a “Els Matins de TV3”

En aquest programa emès el passat 18 de novembre es va parlar sobre els beneficis del cant, en concret del fet de cantar en un cor o agrupació coral. El científic i músic Jordi Jauset explica en el seu llibre que la música és una eina eficaç per a entrenar i enfortir el cervell potenciant les capacitats cerebrals que es traduiran en millors habilitats en altres camps diferents al musical. D’aquí la seva importància en l’educació dels nens, ja que hauria de ser una matèria i assignatura transversal obligatòria en les etapes de preescolar i infantil, com a mínim.

A més, la música, en mans de professionals musicoterapeutes és un instrument que permet millorar la qualitat de vida en moltes malalties i disfuncions.

Tots dos aspectes són, avui en dia, prou constatats per investigacions i per això s’hauria de potenciar més la investigació així com la seva implantanció en els centres educatius i / o sanitaris. La música és una opció econòmica”a la qual tots els éssers vius responen d’una forma natural. La neurociència ens descobreix com són aquestes respostes en el nostre cervell, sota quins mecanismes es produeixen i quins canvis fisiològics i neuronals es deriven afectant a les nostres emocions i funcions cognitives.

TV3-Jauset

El simple fet que l’escolta de música, activitat aparentment passiva, ajuda a aconseguir millores en les funcions cognitives en persones afectades per ictus (investigació de Teppō Särkämo, Finlàndia), un de tants exemples que podrien citar-se, hauria de ser l’excusa necessària per a incentivar i potenciar la recerca en aquest camp.

Si voleu assistir a una conferència en directe sobre aquest tema, Música i Neurociència, us convidem a participar en la propera Jornada Tècnica d’Emipac, adreçada a professionals de l’ensenyament musical, el proper dia 29 de Novembre.

3a Jornada tècnica Emipac 2014 (v.2)

AQUÍ PODEU VEURE EL VIDEO EMÈS A TV3 SOBRE ELS BENEFICIS DEL CANT:

https://www.youtube.com/watch?v=qp4Q_ebIZDA

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Comments are closed.