ESCOLA DE MÚSICA BCN FUSIÓ      

DIBUIX  (per a nens i joves)

Les classes de dibuix i pintura poden ser individuals o col·lectives. La nostra mestra Carme Catalan us farà un recorregut per les tècniques més rellevants per a treballar les vostres habilitats com artistes.

TÈCNIQUES DE DIBUIX
Poden ser seques o humides:

Llapis de grafit: El llapis és una barreja de grafit i argila tancat en un cilindre o prisma de fusta. La seva duresa dependrà de la quantitat d’argila que contingui la barreja. Aprendrem a treure-li el màxim partit per a aconseguir realitzar un dibuix ben confeccionat i ombrejat.
Carbonet: És l’instrument més típic pel dibuix. Està elaborat a partir del carbó de les branques d’eucaliptus o salze. Aquest deixa un traçat gris mate i es fa servir per a fer un difuminat, traçades, crear efectes de llum, fixar i fer “Frotagge”.
Llapis de colors i aquarel·lables: Tenen al centre la cera amb els pigments i d’altres additius. Si el traçat ha és suau i uniforme, el resultat serà un dibuix de gran ressistència. Es tracta d’una tècnica molt neta amb moltes possibilitats expressives.
Retoladors: Es tracta d’un dipòsit carregat de tinta amb un feltre a la punta que la va deixant anar. Permet fer traçades de gran intensitat, i de diferents gruixos. També es poden fer servir per a cubrir grans superficies amb tons homogenis, i per a fer superposició de traçades.
Tinta, ploma i pinzell: La tinta xinesa i les tintes de colors tenen grans avantatges, encara que són una mica difícils de fer servir. S’assequen molt ràpid, són resistents a l’aigua i al sol, i es poden fer servir en una gran quantitat de papers diferents. S’apliquen mitjançant plomes o pinzells.

TÈCNIQUES DE PINTURA

Les classifiquem en: a l’aigua, sòlides en sec, olioses i mixtes.

Aquarel·la: Poden comprar-se seques o en tub. S’aplica mitjançant aiguades i per superposició des de colors més clars a més foscos, respectant el blanc del paper. Es caracteritza per ser molt versàtil aconseguint fer composicions subtils, amb transparència, brillantor i delicadesa.
Tèmperes: Es caracteritzen per la seva capacitat de cobrir i per la seva opacitat. Són colors més brillants que els de les aquarel·les i es sequen ràpidament. Poden comprar-se en pastilles, tubs o pots; i són el material ideal per a iniciar-se en la pintura humida.
Ceres: Es caracteritzen per la blancor del seu traçat. Aconseguim colors brillants i vigorosos i no requereixen un acabat rigorós.
Pastel: Estàn composats per un pigment de guix de duresa variable. Es poden aconseguir en llapis i en barres. Una vegada acabada l’obra s’ha de pulveritzar amb un fixador per a garantir-ne la durabilitat.
Acrílics: Serveixen per imitar els efectes que s’aconsegueixen amb els olis i les aquarel·les. Es fan servir tant amb tècniques transparents que van del clar al obscur, com en opaques que van de l’obscur al clar. Es poden aplicar sobre qualsevol superfície; es poden pulveritzar, raspar o modelar, i fins i tot, donar-los textura.
Olis: S’assequen molt lentament, però són molt opaques i versàtils. Es poden aplicar amb pinzell, espàtules i d’altres estris, en funció de l’efecte que es vulgui aconseguir. Normalment es fan servir sobre tela o llenç.
La classe pot ser individual o col·lectiva amb un màxim de 10 alumnes i té una durada d’1h. setmanal.

PREU: 35€/mes