ESCOLA DE MÚSICA BCN FUSIÓ      

MANUALITATS  (per a totes les edats)

 

Al taller de Manualitats es treballen diferents tècniques de manipulació dels materials:  des de Fimo fins a restauració, passant per la ceràmica, el paper maxé i la pintura sobre seda. Les classes són en grup de forma que pots compartir resultats amb els companys d’aventura!
A continuació expliquem alguns dels materials i tècniques que es treballen a les classes:
FIMO
El terme “Fimo” és el nom comú amb el que es coneix aquest material. És el nom comercial de l’argila polimèrica, que és molt similar a la plastilina, i que es pot trobar de molts colors diferents. Abans de modelar-la s’ha de pastar fins que adquireix la plasticitat adient. Se li pot donar forma amb escuradents, punxons, etc. I no s’endureix a l’aire, sino que s’ha de coure uns 15 minuts.
TARACEA
La taracea és una tècnica que es fa servir per revestir paviments, parets, mobles, escultures i d’altres objectes i superfícies. Per fer-ho es fan servir unes peces tallades de diferents materials (fusta, petxina, nàcar, ivori, metalls i d’altres) que es van encaixant sobre el material fins a realitzar el disseny decoratiu. Entre aquestes peces hi ha un efecte de contrast que depèn dels colors i de les característiques dels materials emprats. És una feina costosa, però el resultat és espectacular!
 
PINTURA SOBRE SEDA
Es pot pintar sobre la seda fent servir: espessant, aquarel·lador i sal. Les pintures que es fan servir són molt lluminoses i tenen molta fluidesa i transparència. Abans de pintar s’ha de rentar la seda per eliminar l’aprest i desprès es planxa estant encara humida. El mètode ideal seria preparar la tela per estar suspesa a l’aire perquè no toqui cap superficie mentre es pinta. Per aconseguir tons pastel i més opacs es barregen els colors amb el blanc. El resultat és espectacular.

 

DECOUPAGE
El decoupage (découpage en francès) consisteix en decorar un objecte enganxant papers de colors amb una combinació d’efectes amb pintures especials, fulls d’or, o d’altres materials. El més habitual és que el material a decorar sigui una capseta o un moble petit. Cada capsa es segella amb vernissos (normalment vàries capes) fins que desapareix la textura de les capes i queda com si fos pintat. La tècnica tradicional fa servir més de 30 capes de vernís que són pulides al final fins aconseguir un acabat perfecte.

PAPER MAIXÉ
Paper maxé significa paper mastegat o picat. Els seus únics ingredients són: paper, aigua i cola. La pasta, elaborada amb aigua i cola, esdevé una massa maleable molt semblant al fang. Quan la cola s’asseca, l’objecte es convertirà en imperible al llarg del temps. Amb aquest material es poden confeccionar tot tipus d’objectes, sobretot ornamentals, encara que se’n podrien fer també taules, safates, inclús mobles.

MANUALITATS PER ALS NENS
Treballem amb materials fàcils de manipular per als infants, com cartolina, goma eva, feltre, fimo, etc. A les fotos podeu veure alguns exemples de manualitats fetes amb aquests materials.

         

La classe pot ser individual o col·lectiva amb un màxim de 12 alumnes i té una durada d’1h. setmanal.
PREU: 35€/mes