Iniciació musical: educació musical per a infants de 3 a 7 anys

with No hi ha comentaris

Estàs buscant una escola d’educació musical per a infants? A BCN Fusió veiem la primera etapa educativa com un moment clau d’aprenentatge amb nombrosos beneficis pel desenvolupament de les habilitats intel·lectuals i motrius. Per aquesta raó, comptem amb programes específics ideals perquè els nens tinguin un primer contacte amb la música. Per posteriorment, estimar-la i fer-ne d’ella una gran passió.  

A continuació, t’expliquem el nostre procés d’aprenentatge!

Programa d’educació musical per a infants

Sensibilització (3-5 anys)

La sensibilització és la primera etapa educativa de l’infant, un moment clau en l’aprenentatge on els nens tenen una gran receptivitat per aprendre i començar a desenvolupar les seves principals habilitats intel·lectuals i motrius.

Al llarg dels tres cursos es treballen 5 aspectes fonamentals per a assolir aquests objectius: 

  1. Cançó
  2. Audició
  3. Pre-llenguatge
  4. Joc rítmic 
  5. Dansa-motricitat

A classe els nens i nenes reaccionen de forma espontània i reben els estímuls musicals de forma sensorial. A partir d’aquests, els alumnes responen amb diferents moviments coordinats de forma individual. També ho poden fer en parelles o en petits grups.

La classe és col·lectiva i té una durada de 3/4h setmanals.

A partir dels 5 anys recomanem complementar la classe de Sensibilització amb el Taller d’Iniciació Instrumental. Aquest consisteix a apropar l’alumne amb un instrument de cada família (vent, corda i percussió) de forma trimestral. Així, quan l’alumne/a ha d’escollir un instrument, ha tingut algunes experiències que l’ajudaran a triar l’instrument que més li agrada.

La classe és col·lectiva i té una durada de 1/2h setmanals.

Iniciació (6-7 anys)

En aquesta etapa els infants segueixen treballant sobre els aspectes anteriors, però amb major complexitat pel que fa a la coordinació motriu. S’amplien els coneixements rítmics i melòdics, es comencen a aprendre els primers elements de lectoescriptura i els signes musicals bàsics com el  pentagrama, notes o figures rítmiques.

Aquesta etapa dura dos anys. Durant el primer any, la classe és col·lectiva i té una durada d’1h setmanal. El segon curs té les mateixes característiques en l’àmbit organitzatiu, però es recomana ja tenir triat l’instrument.

Teatre musical per a nens 

A part de la nostra educació per a infants, tenim nombroses activitats on els nens gaudeixen i deixen volar la seva imaginació. Com a exemple, cada trimestre preparem una obra musical adaptada a les edats i nivells dels alumnes. D’aquesta manera, els alumnes canten, ballen, interpreten i socialitzen fent nous amics i amigues mentre que treballen aspectes com el cant, la projecció, afinació i connexió amb el cos i el personatge que interpreten. A més, milloren la memòria, la musicalitat, motricitat i coreografia entre d’altres. 

Beneficis d’aprendre música desde ben petits
  1. Millora de l’expressivitat: l’expressió corporal és estimulada contribuint al control rítmic del cos dels nens. A més, el seu moviment s’adapta al ritme de la cançó. 
  2. Estimula la intel·ligència: gràcies a les nostres classes, els petits del centre són més autònoms durant les seves activitats habituals i assumeixen la cura d’ells mateixos.
  3. Desenvolupament social:  l’educació musical per infants ampliarà el seu entorn de relacions personals, s’integraran amb la resta i millorarà el tracte de forma significativa amb les altres persones. 
  4. Afavoreix al benestar emocional: per mitjà de la pràctica d’un instrument, el nen expressa les seves emocions reprimides fent que canalitzi les seves emocions. 

Després d’aquesta explicació, vols saber-ne més sobre la nostra oferta d’educació musical per a infants? Vine a BCN Fusió per endinsar-te en aquesta meravellosa experiència musical o contacta amb nosaltres via mail per a resoldre qualsevol dubte.

Leave a Reply